Deník Dity P. II.
Originální kuchařská show, která zobrazuje realitu: Jak vaří a žije Dita Pecháčková, bývalá „single holka od vedle”, která se vdala a najednou je všechno jinak. Neboli víceméně tak, jak to má být. Stejně jako první kulinářskou televizní sérii předběhla i natáčení té další Ditina výpravná druhá kuchařka. Jejím nevyřčeným mottem je „Jak se dělá rodina“. Pochopitelně v kuchyni.
S producentem a režisérem Davidem Ondříčkem a režisérem Jiřím Volkem ochutnávali, slavili, vymýšleli. Byli spolu. Na obrazovkách České televize se druhá řada Deníku Dity P. objeví od 11. března, vždy v pátek od 18:25 na ČT1.
„V druhé sezóně Deníku Dity P. znovu vycházíme z její excelentní kuchařky. Věrně vykreslujeme její životní příběh, přátele, pocity, cesty, ale především vaříme skvělá jídla. Dita otěhotní, porodí a je prostě maminkou. Z toho vychází i skladba receptů a její životní příběhy. Já osobně spatřuji tři příběhové roviny. Rodinné díly, kde uvidíte Ditu stanovat, vařit fotbalistům a slavit narozeniny syna Davida, podivné až psychedelické díly, kdy Dita stráví den sama se sebou, nebo se ocitne v hrozivém snu a cestovatelské díly, kdy se s Ditou podíváme na Slovensko a do Itálie. Jsem naprosto přesvědčený, že Dita je v nové sérii suverénnější, něžnější a možná dokonce i vtipnější," říká režisér a producent David Ondříček.
Pokračování Deníku Dity P. je pokračováním Ditina skutečného života. Nic není vymyšlené, všechno se stalo, nebo mohlo stát. Všechno se také uvařilo, ochutnalo, vylepšilo. Jídlo je pro Ditu stále „nejvíc“ na světě. Brigitte Bardot kdysi prostomyslně pronesla: „Jednou se všichni sejdeme v posteli.“ Dita by ji mohla citovat, jen by – podle svých slov - změnila lokaci: „Všichni se jednou musíme sejít u stolu.“ Přesně tak to cítí, podle toho vaří a prostírá. Dobré jídlo je podstatou jejího, našeho života. Domov začíná u plotny. Stojí u ní máma, všude to voní a všichni jsou vítáni.
Deník Dity P. se od jiných pořadů o vaření liší především svojí autentičností. Dita P. si nehraje na dokonalou šéfkuchařku, nekrájí cibuli raketovou rychlostí, ale přesně tak, jako diváci doma u obrazovek.
Filmově a esteticky je její série blízká natáčení celovečerních filmů. Pro dosažení kultivovaného filmového obrazu je Deník Dity P. natočen ve formátu HD na kameru osazenou filmovými skly, za použití steadicamu, kamerového jeřábu a filmových světel. Tvůrčí štáb režiséra Davida Ondříčka a Jiřího Volka, s kameramanem Janem Šusterem, scenáristkou Marcelou Pecháčkovou a průvodkyní pořadem Ditou Pecháčkovou dokazuje, že moderní pořad o vaření může spojovat vizuální atraktivitu s originalitou a láskou.
Jak říká Dita: „Probuďte mě o půlnoci, že máte hlad. A já jsem tu pro vás. Hlad a chuť jsou pro mě veliteli života. Nepřemýšlím, plním rozkaz. S největší láskou vám přání splním.“
Fotogalerie