Zná je každý, spousta lidí je doslova miluje, a tak si je logicky čas od času dopřeje. Proč ne? Ale, opravdu si myslíte, že si je musíte pořizovat za nekřesťanské peníze v obchodech? Navíc, když ani nevíte, z čeho všeho se výrobek připravuje, aby na pultech vydržel co nejdéle! NENÍ TŘEBA UTRÁCET PŘEMRŠTĚNÉ PENÍZE ZA SKLENIČKU UTOPENCŮ, KDYŽ SI ZA STEJNOU (mnohdy i nižší pořizovací cenu!) MŮŽETE UDĚLAT SVÉ VLASTNÍ A NAVÍC OPRAVDU LUXUSNÍ UTOPENCE! Vyzkoušejte třeba tuto recepturu -
Pokud jste opravdu velkými milovníky UTOPENCŮ a vyzkoušíte náš recept, zaručujeme Vám, že už v obchodech po tomto výrobku nesáhnete. Není divu, protože nejen: Co je doma, to se počítá!, ale stejně tak platí, že každá pochutina a jídlo, které si připravíme sami (tudíž přesně víme z čeho!) a s Láskou, je opravdu tím NEJLEPŠÍM.
Z následující receptury připravíte 6 zavařovacích sklenic utopenců!
PŘIPRAVTE SI:
* 2 kg špekáčků
* 4 větší cibule (můžete jak klasickou, tak červenou nebo namíchat v poměru 2:2)
* hořčice (buď klasická plnotučná, můžete však použít i kremžskou či doma vyrobenou domácí - dle chuti!)
* 1 sladká paprika v sáčku
* 2 - 3 papriky
* 1 větší feferonka (v případě, že nemáte rádi příliš pálivé, můžete tuto ingredienci z receptu vypustit)
* 4 - 5 sterilovaných okurek spíše menší velikosti
Na nálev:
* 16- 18 kuliček celého nového koření
* 43 kuliček pepře
* 650 ml 8% octa
* 6 bobkových listů
* 2 lžičky soli
* 1,2 l (tedy 1 200 ml) vody
POSTUP PŘÍPRAVY:
Nejdříve si z výše uvedených ingrediencí připravte nálev, přiveďte k varu a nechte přibližně pět, šest minut probublávat, poté stáhněte z plamene a odložte. Nyní se můžete vrhnout na samotnou přípravu. Špekáčky oloupejte a nakrojte na půl, s tím, že špekáček zcela nedokrojíte, abyste jej následně mohli pěkně zavřít. Jednu vnitřní rozkrojenou stranu potřete hořčicí, posypejte sladkou paprikou, na kterou položíte kolečko cibule (tloušťka dle vaší chuti) a půlku rozkrojeného sterilovaného okurku. Takto připravené špekáčky můžete "zavřít" a zpevníte párátky, kterými špekáček propíchnete po obou stranách. Do řádně vysterilizovaných zavařovacích sklenic ve vrstvách naskládáte špekáčky střídavě se zbylou cibulí, na kolečka či na proužky nakrájenou paprikou a feferonkami. Nyní vše navrstvené ve sklenicích zalijete ještě teplým (čím teplejší nálev, tím rychleji se špekáčky odleží) nálevem, sklenice pečlivě uzavřete a necháte na chladném místě nebo v lednici minimálně týden odležet.
STYLEnew.cz Vám přeje láskyplnou přípravu této dobroty
a pochopitelně pak LUXUSNÍ DOBROU CHUŤ!
Text a Foto: STYLEnew.cz