Ve dnech 8.2.- 23.2. 2017 proběhl v Praze, v dejvické restauraci AvantGarde food festival Chef Time Fest, který během sedmi večerů nabídl milovníkům dobrého jídla a pití nevšední zážitky v rámci večerů strávených s šéfkuchaři ve škole vaření a při sledování šéfkuchařkých duelů.
Organizátorem tohoto festivalu je Martin Struček. Povedlo se mu dát dohromady výborné kuchaře a celé akci dodat punc kvality a výjimečnosti. „Jsem rád, že i další, už čtvrtý, ročník zimní verze festivalu Chef Time Fest, nabídl spoustu nových jmen a zážitků pro návštěvníky,” říká Martin Struček.
Celému týmu tohoto festivalu se podařilo vytvořit zajímavý a nabitý program, na kterém kralovala zvučná jména jako Filip Sajler, Ondřej Slanina, Jiří Král, Pavel Sapík, Radek David, Jan Horký, Lukáš Skála, Norbert Hojda, Marek Šáda, Petr Vlásek, Tomáš Levý, Pavel Býček, Martin Svatek, Tomáš Kněz, Lukáš Želechovský nebo Tomáš Popp. Třikrát se utkala šéfkuchařská esa a dvakrát mohli návštěvníci akcí zvaných Chef's Table povečeřet se samotnými šéfkuchaři, kteří jim menu připravovali. Hosté mohli s kuchaři diskutovat nejen o připraveném menu, ale o surovinách, o jejich zážitcích z restaurací, novinkách a trendech v gastronomii.
Kromě výborného jídla návštěvníci festivalu ochutnali skvělá vína od společosti Moët Hennessy. Vína, která sommeliér Jakub Dubský k menu vybral, znamenitě doprovázela připravené pokrmy a umocnila zážitek celého večera. A nechyběl ani jeho znalecký a zapálený výklad o vínech, která doprovázela jednotlivé chody.
Je fajn, že jsou takoví gastronomičtí nadšenci jako je Martin Stružek, jeho tým a kuchaři, kteří se akce zúčastnili. Česká gurmánská scéna si to zaslouží.
Text : Eva Filipová Fotografie : archiv CH.T.F