To musíte vědět.
Klidné posezení najdete kousek od Vltavy.
Jakou restauraci navštívit?
Každý den jezdím kolem restaurace Rest. vedle podolské porodnice. Přiznám se, že jsem tuto restauraci dlouho nevnímala. Až doporučení přátel ve mě probudilo zvědavost a zašla jsem na oběd. Byla jsem mile překvapená.
Přivítá vás pozorný , nevtíravý personál.
Restaurace je rodinný podnik a je vidět, že všechny zainteresované baví práce s hostem. Už samotné motto restaurace: „sním, či jím“ napovídá, že všichni zúčastnění mají positivní vztah k jídlu.
O restauraci se nejvíce starají sourozenci Michal Kozlíček a sestra Martina Čertíková s manželem Vojtěchem. Otec a hlava rodiny , pan Kozlíček senior je jak říkají sourozenci především „kontrolor kvality pokrmů.“
Šéfkuchařem je zde sympatický Marek Kotleba, který má zkušenosti z Londýna, kde pracoval pět let. Rád připravuje pokrmy z ryb. Suroviny si nejraději vybírá od českých farmářů.
Jak to tam vypadá?
Restauraci si rodina zařizovala sama bez architektů. Interiér je moderní, velmi útulný. Restauraci dominuje krb a dřevo vedle krbu, které vytváří domácí pohodu. Na stěnách visí obrazy českých malířů - Karla Šafáře, Pavla Skalníka, Ladislava Kuklíka a určitě zaujmou sochy manželů Moravcových.
V létě je výhodou poměrně velký prostor na sezení venku, kde se může grilovat. Přímo u Vltavy zapomenete na starosti všedního dne.
Co si objednat?
Než se rozhodnete pro hlavní chod, tak můžete začít tapasy, které dost často obměňují. Mě chutnaly nejvíce smažené kalamáry s omáčkou aioli. Jsou pikantní s papričkami jalapeňos.
Velmi chutné je Šafránové rizoto s grilovanými krevetami, salátkem z rukoly a marinovaným fenyklem za 265,-Kč.
Dezerty jsem ochutnala tři a všechny byly dobré.
Určitě bych doporučila Dort Pavlova s čerstvým ovocem 85 ,-Kč.
Čokoládový fondants vanilkovou omáčkou a jogurtovým sorbetem
- 115,-Kč . Nebylo mu co vytknout.
Tiramisu - 85, Kč je servírováno v malém květináči, což se určitě líbí dětem.
www.restrest.cz foto:dhaj