Tipy Evy Filipové – Restaurace Rezidence Golf v Mariánských Lázních.To musíte vědět.

MAJITEL REZIDENCE GOLF JIŘÍ ZAVÁZAL NASLOUCHÁ BABIČCE

 

Nejen na výlet nebo na golf, ale i za dobrým jídlem se vypravte do hotelu Rezidence Golf v Mariánských Lázních.

Jakou restauraci navštívit?

Když majitel Hotelu Rezidence Golf - Jiří Zavázal - koupil v aukci rozpadlý, malý rodinný domek, tak si většina lidí myslela, že se zbláznil.  V lese, kousek za městem. Sousedé byli maximálně srnky a zajíci. Záměr byl však pro Jiřího Zavázala dávno jasný. Postavit hotel a splnit si svůj sen. Co bylo směrodatné pro toto místo byl silný vztah k Mariánským Lázním díky babičce, která zde žije od roku 1946 a za kterou Jiří jezdil celé dětství. Pan Zavázal dokázal, že když jdete za svým cílem, tvrdě pracujete, tak se věc podaří. Hotel se stal oázou pro všechny, kdo milují přírodu, klid, sportovní odpočinek a dobrou gastronomii. Golfisti navíc ocení v bezprostřední blízkosti Royal Golf Club Mariánské Lázně, golfové hřiště, které má víc jak stoletou tradici. 

Šéfkuchař Boris Kosta má za sebou mnoho let praxe . Pracoval v Itálii, v Tyrolsku, ve Španělsku, v Německém Weidenu osm let pod španělským šéfem v restauraci Casa Andalusia. Nakonec se vrátil do Mariánských Lázní, kde začínal svoji praxi. V Restauraci Rezidence Golf je od samého začátku a hosté se za ním rádi vrací. Personál je tu velmi vstřícný a rádi mu odpustíte i drobné prohřešky.

 

Jak to tam vypadá?

Hotel znamenitě zapadá do krajiny . Restaurace je umístěna do krásné, zimní zahrady. Sezení je v béžové kůži a vše působí velmi svěžím a světlým dojmem. Díky prosklení máte pocit bezprostředního kontaktu s přírodou.

Venku je velká terasa, kterou v létě s radostí každý využívá. Pro rodiny s dětmi jsou zde ideální podmínky. Vyžití pro děti, včetně trampolíny, je zde k nezaplacení. Vedle terasy jsou nejlákavější lesní jahody, které si mohou podle libosti natrhat . Neodolala jsem a taky jsem je ochutnala a připomněla si pravou chuť lesních jahod. 

 

Co si objednat?

Jestli v hotelu přespíte , tak snídani začněte vajíčky „Rezidence Golf“. Jsou s křenem a mají říz.

Pokud půjdete na večeři, tak  jako předkrm si dejte Terinu z křepelky, plněnou Foigras s bezinkovou omáčkou a salátkem (230,Kč). Bezinky jsou z vlastních zdrojů.

Polévku Liškový krém s jehněčími proužky a dýňovou slámou (200, Kč).

Hlavní chod je výborná volba Candát na mandlovém másle, se špenátem a mandlemi a šafránovým bramborem (350,kč).

Dezert

Čokoládový  fondant s glazírovanými švestkami(130,Kč).

 

 

www.rezidencegolf.cz       foto -Dagmar Hájková

 

 

Fotogalerie