To musíte vědět.
Krásný hotel, wellness, dobré jídlo, lázeňské město, golfové hřiště. No, není to skvělá kombinace pro relaxaci?
Jakou restauraci navštívit?
Stále v české republice převažuje názor, že návštěva restaurace v hotelu je výhradně pro hotelové hosty a někteří lidé se i obávají do takové restaurace vstoupit. Někdy stojí za to se od všeho oprostit , překonat zbytečnou bariéru a zkusit do restaurace zajít. To platí i pro restauraci „King Edvard VII“ v hotelu Esplanade v Mariánských Lázních. Šéfkuchařem je zde Petr Jezdinský, který předtím pracoval šest let v Bonnu v Německu , u šéfkuchaře Stefana Kruppa.
Restaurace má i vlastní minerální vodu. Pramen je přímo v areálu hotelu. Jmenuje se Svatá Marie- Eva . Svatá Marie je původní název a Eva je po ředitelce hotelu ing. Evě Dvořákové, dceři majitele hotelu. Majitel hotelu JUDr. Vlastimil Dvořák má rád dobrou gastronomii, což se vždy projeví na kvalitě jídla A tady to platí na sto procent.
Jak to tam vypadá?
Restaurace King Edvard VII je zařízena ve stejném duchu jako celý hotel. Vše je laděno do teplé vínové barvy. Útulnost prostoru dodává i vínově laděný koberec po celé ploše restaurace. Křišťálové lustry přináší restauraci nádech luxusu. Zaujme vás vinotéka, která nabízí velké množství archivních vín.
Z nádherné terasy se v létě můžete kochat pohledem na Mariánské Lázně.
Co si objednat?
Dlouho jsem se chystala do restaurace, abych ochutnala kulajdu, o které všichni tvrdili, že je výborná. A musím potvrdit, že je skvělá. Pokud ji máte rádi, tak neváhejte ochutnat.
Foie gras s pečenými jablky a rozinkovou omáčkou. Netradiční, ale výborná kombinace chutí.
Tournedos z lososa s šafránovo-citrusovým rizotem a pečenou bazalkou .
Beef steak s grilovanými zelenými fazolkami, lanýžovou omáčkou a gratinovanými brambory.
www.esplanadehotel.cz