Jaké bistro navštívit?
Mám ráda bistra, protože se zastavím jen na chvíli, dám si něco malého, koupím něco s sebou domů a běžím dál. Proto vítám každé nové bistro s dobrou a kvalitní nabídkou. Majiteli bistra Petru Joklovi se podařilo v Dream Food Bistru v Praze 8, v Dolních Chabrech propojit dobrou gastronomii s nabídkou vín a usměvavým personálem. Určitě mu pomohla praxe v hotelu Holiday Inn v Praze na Pankráci, v hotelu Diplomat v Praze a ve Francouzské restauraci Obecního domu v Praze 1.
Kuchyni tu velí Lukáš Vrbovský, který má za sebou mnoho let v oboru, mimo jiné v Holiday Inn v Praze 4 nebo v Potrefené Huse v Platnéřské ulici.
Petr Jokl si otevřením bistra vyplnil přání, které v sobě dlouho nosil: „Představa bistra vznikala v našich hlavách dlouho. Spojovala nás láska k poctivé gastronomii a touha vařit dobré a opravdové jídlo s pokorou k čerstvým surovinám a práci našich kuchařů. Otevřením Dream Food Bistra jsme si splnili sen vytvořit příjemné místo s výbornou gastronomií, které se stává také součástí nově vznikající komunity Nové Chabry. Naší ambicí bylo propojit restauraci s kuchyní a pekárnou, otevřít celý prostor našim hostům a zahrnout je do procesu vzniku pokrmů, které jim s láskou připravujeme. Nechceme nic skrývat, a proto se nebojíme ukázat vznik našeho chleba od kvásku až po vyjmutí z trouby.
Co si objednat?
Celý koncept gastronomie Dream Food Bistra se tak točí okolo jejich chleba. Je to poctivý domácí chleba, který je pro ně symbolem základu české kuchyně, na které jsme všichni vyrostli. V jejich podání dokážou tento chléb proměnit v dílo vysoké gastronomie, stejně jako nedílnou součást ostatních pokrmů na jídelním lístku. Zakládají si na tom, že menu se mění podle chleba, který zrovna pečou, stejně jako podle surovin, které šéfkuchař Lukáš nemůže vynechat. Vznikl tak například ořechový chléb s houbovým ragú a krůtími prsy, nebo cibulový chléb s husími játry na víně. Výborný je například chaberský žitný chléb s avokádem a zastřeným vejcem nebo domácí škvarková pomazánka na chaberském chlebu nebo třeba vejce Benedikt .
Pokud spěcháte ráno na autobus a nestihli jste se nasnídat, tak si můžete vzít poctivou snídani a kávu nebo čaj na cestu s sebou..
A když nestíháte vůbec nic, tak si můžete nechat dovést k sobě domů křupavý domácí chléb, dezerty, delikatesy a prosecco. Klidně vyzkoušejte eshop.
Dream Food Bistro je otevřeno od časné snídaně do večerních hodin s touhou stát se průvodcem hostů po celý den, protože jejich spokojenost jak říkají, je pro ně velkou inspirací a motivací.
Jak to tam vypadá?
Interiér je jednoduchý, moderní s otevřenou kuchyní i pekárnou, aby každý mohl nahlédnout pod pokličku. Prostor je příjemný, cítila jsem s v něm dobře. Navíc je fajn, že od jara do podzimu můžete sedět venku před bistrem.
Za Piskovnou 1210/2
184 00 Dolní Chabry, Hlavní Město Praha, Czech Republic