Věděli jste o tom, že tak obyčejná surovina jako pyl má neuvěřitelně úžasné účinky pro naše zdraví? Včelí pyl je produkt, který shromažďují včely dělnice z květů hlavně sprašovaných rostlin. Pyl ovlivňuje střevní mikroflóru a podněcuje funkce žaludku. Především, ale zlepšuje celkový stav organismu, stimuluje tělesný a duševní pocit plného zdraví ..
Podrobný popis: Obnôžkový pyl přinášejí včely jako svou základní potravu v rouškách na zadním páru nohou. Tvar a barva pylu jsou pro každý druh rostliny charakteristické. Získávání obnôžkového pylu umožňuje lapač pylu umístěn u vchodu do úlu, který ze zadních nožiček včel zachytí malou část pylových koláčků (ne více než 10 procent snášky). Složení pylu: Pylová zrna obsahují kromě vody, bílkovin, tuků a sacharidů také vitamíny skupiny B, D, E a H, z minerálních látek je to křemík, síra, měď, kobalt, sodík, železo, hliník, vápník, hořčík, mangan, fosfor, baryum , stříbro, zinek, molybden, chrom a stroncium.
Pyl a zdraví:
Pyl ovlivňuje střevní mikroflóru a podněcuje funkce žaludku. Především, ale zlepšuje celkový stav organismu, stimuluje tělesný a duševní pocit plného zdraví.
Podporuje prokrvení a způsobuje výrazný vzestup počtu červených krvinek, který potvrzují i odborníci. Proto je Obnôžkový pyl vhodný zejména pro lidi, kteří potřebují zvýšit hladinu červených krvinek přírodní cestou, tzn. bez chemických látek. Dále pomáhá při neuspokojivé činnosti srdce, jater, žlučníku, žaludku, řeší problém prostaty, pomáhá ženám při potížích v přechodu, při cukrovce a jiné.
Dávkování: 1 - 2 čajové lžičky denně
děti 3-6 let: 2x denně / 1 čajovou lžičku = (10g denně)
dospělí: 4x denně / 1 čajovou lžičku = (20g denně)
Pokud vám nevyhovuje samotné užívání pylu, tak ho přimíchejte do jogurtu, džusu, ovesných vloček, kaší nebo jiného jídla.
Existují však i další způsoby například: 25g obnôžkového pylu vmícháme do 250g medu, užíváme 3 x denně 1 čajové lžičku
www.vcelisvet.sk