Jsou věci, která má člověk mít rád. Má mít rád svou rodinu, své přátelé, sebe samého a také svou práci. Pokud v sobě chováme lásku, chováme i vděčnost, pokoru a vyrovnanost.
A když něco děláme s láskou, vkládáme do všeho i kousek sebe. Opravdová láska je věčná a nekonečná, nikdy nám neubude, naopak, vždy budeme mít co rozdávat. A tak i já ve svých výrobcích rozdávám vždy kousek sebe, vkládám všechen svůj um i úctu. Měla jsem vynikajícího učitele, kterým byl můj manžel a který mne dodnes doprovází mým životem, i když z jiného úhlu a prostoru. Věřím, že vše dobré, co mne v životě potkává je od něho jako dar.
To je Giroma Gelato. Výroba zmrzlin a sorbetů od píky, za použití základních surovin. Nehledejme v tom vědu, vše co je krásné a dobré je jednoduché. Nehledejme složitosti, kde nejsou potřeba, vraťme se k základním surovinám a poznejme jejich chutě a vůně. Jak, která surovina podpoří tu druhou, jak se vzájemně dokážou doplnit a kombinovat. Jak je připravit tak, aby vynikly jejich přednosti, jak vše udělat tak, aby ten, který je ochutná byl nadšen a spokojen. Aby mu výrobek, který konzumuje přinesl radost, vždyť by to bylo jen na chvilku. Ráda dělám lidem radost, stejně jako s radostí vyrábím zmrzlinu. Lidé zapomínají, že za každým výrobkem stojí nejenom suroviny, ale i práce člověka, který ji musel připravit. Kolik práce a píle musel vynaložit, aby vznikl konečný výrobek? Kolik času a přemýšlení?
Giroma Gelato dodávala svoji zmrzlinu pouze do oblasti gastronomie. Možná i tato doba ji přiměla přemýšlet o tom, že může svými výrobky dělat radost i zákazníkům doma. A tak vznikly dva nové výrobky a to je malé balení zmrzlin 150 ml a 200 ml a také polotovar ZMRZKA NA DOMA.
Výroba zmrzliny je opravdu radost a požitek a proto jsem hledala výrobek, kde bych se mohla o tuto radost podělit a tím je polotovar ZMRZKA NA DOMA. Podělit se o tu radost, že i já jsem věnovala svůj čas tomu, aby vznikl výrobek, který udělá radost dalším.
Pojďme spolu udělat radost jak sami sobě tak i ostatním, vyrobme si doma zmrzlinu naprosto jednoduchým způsobem, ale jako profesionálové.
Text: Dana Gromann Fotografie: Dagmar Hájková